Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen

Week 21, 18 mei t/m 24 mei 1998
overzicht eerdere uitgaven

Requiem van Fauré
Impressies tijdens het concert op 24 mei 1998
op de begraafplaats Kranenburg te Zwolle

Verschillende kranten, 18 mei 1998, Rel bij rouwmars na dood bisschop
AP: In de Pakistaanse stad Faisalabad heeft een menigte moslim-extremisten gisteren huisgehouden in een christelijke wijk. De rellen hadden plaats tijdens de begrafenis -die het karakter had van een demonstratie- van de Pakistaanse rooms-katholieke bisschop John Joseph, die woensdag zelfmoord had gepleegd uit protest tegen de doodstraf die conform de Pakistaanse heiligschenniswet is uitgesproken tegen een christelijke man wegens het belasteren van de islam.

Volkskrant, 19 mei 1998, Met lijkwagen door wasstraat laatste wens
GPD Het vervullen van de
laatste wens van een overleden vrouw leidde gisteren tot een curieus tafereel in Deventer. Om klokslag één uur reed de lijkwagen een wasstraat binnen. Drie auto's met familie en kennissen volgden, waarna de rouwstoet doorreed naar een crematorium.

aschmidtgroot.jpg (48766 bytes)Verschillende kranten, 20 mei 1998, Annie M.G. Schmidtdag
In veel kranten werd vandaag extra aandacht besteed aan het feit dat Annie M.G. Schmidt op 20 mei jarig was.. Ze overleed drie jaar geleden, een dag na haar 84 -ste verjaardag. De Volkskrant plaatste op de voorpagina zelfs een gedicht van Joep van het Hek speciaal voor Annie M.G. Schmidt.
Het begint met:
"Het leukste graf van Zorgvlied
is dat van Annie M.G. Schmidt.
Het heeft niets te maken met de dood,
het is niet grijs, maar vrolijk rood
een graf waar steeds een vogel fluit
het ziet er als een keuken uit.
Je lacht meteen als je ziet
het is een graf zonder verdriet.......
en eindigt met:
"Het raarste graf van Zorgvlied
is dat van Annie M.G. Schmidt
daar voelt eenieder, klein en groot
Annie is nog lang niet dood.

de Gelderlander, 22 mei 1998, Uitvaartwinkel Funera, nog geen jaar gevestigd in Nijmegen, is niet meer.
Geruisloos heeft de zaak zijn laatste adem uitgeblazen , want van gemiddeld zes wel-kijken-niet-kopen-klanten per dag, kan geen mens leven. Even geluidloos heeft onderneemster Ingrid Cammenga het in hetzelfde pand over een andere boeg gegooid: voorlopig wil ze doorgaan als infocentrum over, uitvaart, dood en wat dies meer zij. Mogelijk gaat ze beneden in het atelier cursussen boetseren geven en misschien dat de winkelruimte valt om te vormen tot galerie voor beginnend kunstenaars.

Volkskrant, 23 mei 1998, Halifax profiteert van Titanic- Toerisme
De film Titanic is niet alleen een bioscoopsucces. De stad Halifax krijgt zoveel toeristen te verwerken dat maatregelen genomen moeten worden. Op het kerkhof liggen veel slachtoffers begraven. Het graf van ene J. Dawson is het meest populair.

Leeuwarder Courant, 23 mei 1998,  De andere kant
Foto en interview met Dolf Verroen (kinderboekenschrijver). In het interview wordt o.a. gesproken over de dood van zijn goede vriendin en zijn belangstelling voor de dood en zijn passie voor begraafplaatsen. Citaat: "De dood boeit hem al van jongs af aan. Misschien komt dat omdat er thuis weinig over werd verteld. Alleen dat het na de dood voorbij was".

Verschillende kranten, 23 mei 1998, Paul McCartney bedankt voor condoléances
Paul McCartney en zijn familieleden hebben met paginagrote advertenties in twee Britse kranten de duizenden mensen bedankt die hem na de dood van zijn vrouw Linda schriftelijk of via het internet hebben gecondoleerd. Een dag na het overlijden had de familie al duizenden brieven en meer dan 14.000 e-mails ontvangen.

Leeuwarder Courant, 23 mei 1998, De dood als kunstzinnig thema
Foto met onderschrift n.a.v. de expositie in het Atelier van Herma Bovenkerk. Zij ijvert met haar Deborah stichting voor een afscheidshuis in het buitengebied van Nijefurd, een plek waar nabestaanden op eigen wijze afscheid kunnen nemen van een overledene. (binnenkort meer op deze site over dit initatief).

Volkskrant, 23 mei 1998, Wierden
Artikel over Wierum (gemeente Winsum) in Groningen. Wierum is een gehucht met 3 boerderijen en een kerkhof op een terp (Terp is echter fries en betekent dorp, in Groningen spreekt men van een wierde). Het kerkhofje (red. eigenlijk is het een begraafplaats, want er is geen kerk bij) ligt aan het Pieterspad richting Pieterburen. Er is op deze begraafplaats nog ruimte voor een tiental graven, echter alle plaatsen zijn al gereserveerd.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 18 mei t/m 24 mei 1998, Ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Het Diana liefdadigheidsfonds buigt zich momenteel over zo'n duizend commerciële aanbiedingen die honderden miljoenen kunnen opbrengen. Dit duidt erop dat het fonds voorlopig nog niet van plan is te stoppen, ondanks de kritiek van Diana's broer en moeder.
De Britse koningin heeft toestemming gegeven voor de 'Diana, Princess of Wales Memorial Walk', die op 23 augustus door Londen voert. De 'pelgrimage' waaraan naar verwachting 15 duizend mensen aan deelnemen, moet de eerste sterfdag (30 augustus) van de prinses markeren.

 

Hier kan uw advertentie staan