Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de vak-, dag-, week- en maandbladen

Week 24, 8 juni t/m 14 juni 1998
overzicht eerdere uitgaven

AVVL-Magazine, driemaandelijkse uitgave van AVVL Uitvaartzorg N.V., nr. 2, mei 1998.
In het tijdschrift: kort nieuws, recensies en een 3 tal hoofdartikelen.
Opdracht aan een dochter
Interview met schrijfster Nelleke Noordervliet waarvan onlangs de novelle Water en As verscheen. In deze novelle schrijft ze over een vrouw die de as van haar moeder op een speciaal plekje gaat verstrooien.
De kleine wonderen van Tibet
Artikel over de tsah-tsha kleitabletten. Deze offergiften van klei hebben ook een functie bij het uitvaartceremonieel. Ze geven namelijk uitdrukking aan de gedachte van de eeuwige levenskringloop.
Paramaribo, afscheid van mijn geboortegrond
Ronald Snijders: verhaal over zijn jeugd in Paramaribo en het gemis van de specifieke dingen daar, in zijn dagelijkse bestaan hier in Nederland.
'Liefde met terugwerkende kracht'
Bespreking van het boek: "Ondergronds-Levensberichten uit het uitvaaartwezen" geschreven door de Amerikaanse uitvaartondernemer Thomas Lynch. In het boek houdt hij een pleidooi voor een bewust omgaan met onze sterfelijkheid.

Verschillende kranten, 11 juni 1998, Dogtroep verwerkt dood van twee spelers.
In haar voorstelling "Hotazel' op het Oerol-festival op Terschelling tracht de Dogtroep  het recente verlies van haar twee leden Biagioni en Woudsma vorm te geven. Het is dan ook een zwaar associatieve, sterk op beelden gerichte voorstelling geworden

Verschillende kranten, 11 juni 1998, Kinderen vinden skelet in zand
GPD: Enkele kinderen uit Gieten hebben gisteren op een braak stuk liggend land een skelet gevonden. Het zand was afkomstig van het plaatselijk kerkhof en was bedoeld voor de aanleg van een dam.

Verschillende kranten, 12 juni 1998, Polissen omgekomen joden gevonden
ANP: Zeker de helft van de verzekeringspolissen van joden die in de tweede wereldoorlog omkwamen en van wie de nabestaanden niet getraceerd konden worden zijn teruggevonden in het Algemeen Rijksarchief. de waarde van de polissen bedroeg destijds f 700.000,-, omgerekend gaat het nu om ongeveer f 10 miljoen.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 8 t/m 14 juni 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Mohammed Al Fayed, vader van Diana's vriend Dodi, noemde de moeder van Diana een slechte moeder die nooit om haar dochter heeft gegeven.
Een cheque van zesenhalve Pond uitgeschreven door Diana Spencer is op een veiling in new York voor ruim 3000 dollar geveild.
Onderzoekers naar de dood van Diana hebben in de buurt van Parijs snelheidsproeven gedaan met een zelfde type Mercedes als die waarin Diana is omgekomen. Met de tests willen de autoriteiten de betrouwbaarheid van ooggetuigen staven.
Het appartement waarin Diana woonde voor haar verloving met prins Charles staat te koop. De makelaar van het appartement zegt te worden bedolven onder telefoontjes van geïnteresseerden.