Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de vak-, dag-, week- en maandbladen

Week 27, 29 juni t/m 4 juli 1998
overzicht eerdere uitgaven

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr 6, juni 1998
In het tijdschrift: actueel: Muzikale overpeinzingen over de dood, n.a.v. de uitgave van een cd met liedjes over de dood, NUVA overschrijdt 1 miljard grens, Uitvaartwinkel Funera is niet meer, wel kan men nog terecht bij Ingrid Camminga voor aparte doodkisten o.a. voor kinderen,
agenda,   portret dit keer: Jaqueline Vegt, zelfstandig uitvaartonderneemster in Alphen a/d Rijn, lokale nieuwsflitsen en een viertal hoofdartikelen:
Getouwtrek rondom milieuvergunningen aan crematoria
Annet Rebel: artikel n.a.v. het voornemen van VROM om een Bijzondere Richtlijn Nederlandse Emissie Richtlijnen te maken voor de crematoria. Verschillende partijen lobbyen in tegengestelde richting.
Dr. J. Zeldenrust heeft sectie verricht
Mr. Frank Mutter: artikel over Nederlands bekendste Forensisch patholoog-anatoom
Ieder zijn ritueel
Chantal Overgaauw: artikel over het boek en de expositie "Een Laatste Groet" van Marie Bot
Oost, west, thuis best
drs E.J. Hendriks: artikel n.a.v. de discussie (en in sommige gevallen al uitgevoerde werkelijkheid) van een privégraf op eigen grond. het is namelijk niet zondermeer toegestaan. De gemeenteraad beslist daar uiteindelijk over, maar op welke gronden neemt zij een beslissing?

Nieuwsbrief, Netwerk Uitvaartvernieuwers, extra mini-editie.
In de mini-editie o.a. Uitvaartbeurs AVVL Delft, Startersbijeenkomst, agenda en exposities

Verschillende kranten, 2 juli 1998, Klachten over rook en vuur crematorium
ANP: Omwonenden van het crematorium Cereshof in Stadskanaal klagen over overlast door het uitvaartcentrum. geregeld zijn vlammen en rook te zien vanaf het terrein, aldus de klagers.. De woordvoerder van het crematorium is verbaasd over de klachten: "In Januari en februari hadden we wat problemen met de afstelling van de ovens. maar we hebben toen het euvel verholpen".

 

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 29 t/m 2 juli 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana

Op 2 juli verschenen in vrijwel alle kranten berichten en foto's over de opening van het familielandgoed Althorp waar prinses Diana begraven ligt. Tot 1 september a.s  kunnen dagelijks maximaal 2500 mensen een bezoek brengen aan het herdenkingsmonument, 'museum' en het park, -het graf van de prinses op het eiland in de vijver kan overigens niet bezocht worden-. De toegangsprijs (het is overigens vrijwel uitverkocht tot 1 september a.s.) bedraagt f 32,- , maar op de zwarte markt  brachten de toegangskaartjes soms f 200,- op

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products