Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de vak-, dag-, en weekbladen

Week 29, 13 juli t/m 19 juli 1998
overzicht eerdere uitgaven

Leeuwarder Courant, 11 jl. 1998, "Er is niks na de dood'
Dick Hofland: interview met prof. dr. Dick Swaab, directeur van het Nederlands Herseninstituut. Enkele citaten uit het interview: "Het moeilijke maar ook het mooie van hersenen is dat ze zo complex zijn, zo complex als het heelal, dus de mensheid zal het volledige geheim nooit ontdekken", "Wat nog moeilijk is: is het krijgen van hersenen van gezonde mensen, Die hebben we nodig omdat we elk stukje ziek hersenweefsel moeten kunnen vergelijken met gezond hersenweefsel". (red. U kunt nu online een aanvraagformulier voor een hersencodicil aanvragen.)

Verschillende kranten, 13 juli 1998, Oude skeletresten bij opgravingen in Hellevoetssluis
Bij de opgravingen van een middeleeuws kerkhof aan de Bonseweg in Hellevoetssluis zijn skeletresten van toenmalige bewoners te voorschijn gekomen. Omdat de skeletten in opmerkelijk goede staat waren gevonden, verwachten deskundigen veel informatie te verkrijgen over het leven van middeleeuwse bewoners op het eiland Voorne.

Verschillende kranten, 16 juli 1998, Fiscus slaat veel weduwen extra aan.
GPD: Tienduizenden weduwen hebben deze maand een nabetaling van hun uitkering gekregen die veel lager is dan verwacht. Soms scheelt het zelfs duizenden guldens. Dat komt omdat de Sociale Verzekeringsbank extra belasting heeftin gehouden. Volgens de SVB kunnen veel weduwen het geld alsnog terugkrijgen van de belasting, maar dan moeten ze wel tot volgend jaar wachten.

In vrijwel alle kranten, 16 t/m 19 juli 1998, Aandacht voor de begrafenis van de Tsaar, zijn familie en bedienden.
In vrijwel alle kranten werd er deze dagen veel gepubliceerd over de begrafenis van Tsaar Nicolaas II Romanov), opvallend was dat president Jeltsin op het laats besloot toch de begrafenis bij te wonen. De top van de Russisch Orthodoxe kerk en tal van andere prominenten lieten echter verstek gaan bij de begrafenis (er werd zelfs een 'alternatieve' rouwdienst gehouden waarbij hertogin Leonida Geogijevna "huidig hoofd van de Romanov familie' aanwezig was), 80 jaar na de moord op de tsaar, zijn familie en bedienden.

In vrijwel alle kranten, 19 juli 1998
Uit het regeerakkoord: Euthanasie wordt niet uit het Wetboek van Strafrecht gehaald, maar de arts gaat altijd vrijuit als hij zich aan de zorgvuldigheidsregels houdt. Alleen als de officier van justitie kan aantonen dat er fouten zijn gemaakt , wordt er vervolging ingesteld.

Curiosa:
jamesdean.jpg (5514 bytes)James Deans grafsteen weer gevonden
.
Afgelopen dinsdag verdween de 200 kilo wegende grafsteen. De zerk, die elke dag ontdaan moet worden van lipstickafdrukken, werd de volgende dag weer terug gevonden: een sheriff reed over een landwegen en zag de steen te laat, hij reed over de steen heen, de auto werd hierdoor beschadigd. De steen is weer op de originele plaats teruggezet.

Prinses Diana Verschillende kranten, 13 t/m 18 juli 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
De rechtszaak die het Diana, Princess of Wales Memorial Fund had aangespannen tegen Franklin Mint is verdaagd. De rechtszaak was door het Memorial Fund aangespannen nadat Franklin Mint handelsmerken en eigendomsrechten zou hebben genegeerd.
Francis Shand Kydd, de moeder van prinses Diana heeft op verzoek van prins Charles een bezoek gebracht aan de 2 zonen van Diana. In het testament van Diana was namelijk bepaald dat Charles haar moet raadplegen over de opvoeding van de prinsen.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products