Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de vak-, dag-, en weekbladen

Week 30, 19 juli t/m 25 juli 1998
overzicht eerdere uitgaven

juli98.jpg (50933 bytes)
Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen, juli 1998. Thema opleidingen.
In het blad de vaste rubrieken: nieuws; LVC test nieuwe reinigingsrechniek, SCI neemt Jol en Snoek over, Van Der Putten opent uitvaarthuis. Producten en diensten o.a. curssaanbod TESS, "Laatste Wensen", Grafkisten op CD-ROM,  Agenda, Column 'Komkommertijd' door H. Kok, Column 'De laatste wens' door Rien Schouten, Column Recht:" Een verschil in jaren" door
mr. Frank Mutter, Column estafette: 'Grafkelders' dit keer door Berend Vriezema, en daarnaast een viertal hoofdartikelen:
Nieuwe Rituelen in een veranderende samenleving
Arie de Jong: gedeelte uit zijn voordracht op het symposium over 'Uitvaart- en Rouwrituelen in een, multiculturele samenleving' .

Opleiding en scholing in het buitenland
Jasper Enklaar: artikel over het belang van opleiding en scholing. In Nederland groeit het aanbod. In andere Europese landen zijn er nauwelijks verplichte opleidingen of erkende cursussen.
Een gesprek over opleidingen. Waar het werkelijk om gaat
Dick Duynhoven: een dubbel interview met Harrie Roemakers (opleidingsfunctionaris bij DELA Paula Stoop (van Ambrozijn)

Uitvaart en de politiek
Jasper Enklaar: bijdrage van mevrouw mr. W.J.C. Swildens-Roozendaal (Tweede kamerlid) die ze uitsprak ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Vughtse uitvaartonderneming Bijnen.

Leeuwarder Courant, 20 juli 1998, Diefstal beeldjes van kindergraven
Van twee kindergraven op de algemene begraafplaats in Sneek zijn de afgelopen week tuinkabouters en andere beeldjes gestolen. De beheerder Jan de Boer meent dat de emotionele schade groter is dan de materiële schade.

Leeuwarder Courant, 21 juli 1998, Open stal: een moderne kijk op dood en rouw
In de Open Stal te Olderbekoop werd afgelopen zaterdag de 27st editie geopend. In de expositie is het thema dood en rouw de rode draad. Zo is er ondermeer een oude lijkkoets te zien en het
'Kosmobiel' van Huub Kortekaas en grafmonumenten van o.a. Beernink en de geweven lijkwaden van Mies Bouwmeester. (zie voor openingstijden: de agenda).

Leeuwarder Courant, 22 juli 1998, Op een persoonlijke wijze afscheid nemen.
Jeanette Stuurop: artikel over de drie zomer-tentoonstellingen en -exposities van de
Stichting Uitvaart Informatie Friesland in Swichum bij Leeuwarden, er zijn o.a. uitvaartfoto's van Sylvester de Smet te zien, urnen van Koch en baarkleden van Atelier Rissa (zie voor openingstijden: de agenda

In verschillende kranten, 24 juli 1998, Griepgolf maakte veel slachtoffers
GPD: De griepgolf van het afgelopen voorjaar heeft veel ouderen het leven gekost volgens het CBS. In maart en april zijn ongeveer 25.000 mensen overleden, dat zijn er 1400 meer dan normaal. Het extra aantal betreft vrijwel uitsluitend ouderen.

Eigen impressie/verslag, 24 juli 1998, gedenktuin ingericht door De Terebinth en Memento op het landgoed kernheim in Ede (zie ook: agenda)

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 19 t/m 25 juli 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Ongeveer 20 mensen zijn bijeen geweest voor een Diana-weekend. Gedurende dit weekend hebben zij onder begeleiding van psychotherapeuten geprobeerd erachter te komen waarom de dood van Diana nog zo'n invloed op ze heeft.
Is er de Church of Diana opgericht door Richard Yao. Deze man zegt dat Diana in zijn dromen is verschenen en dat zij hem heeft gevraagd haar boodschappen en profetische uitspraken door te geven aan de levenden.
Deze week verschenen: Diana & Dodi - het liefdes verhaal. De auteur was de persoonlijke assistent van Dodi Fayed en sprak met het stel over hun intiemste gevoelens.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products