Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 33, 10 augustus t/m 16 augustus 1998
overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Leeuwarder Courant, 12 augustus 1998, Futuristische lijkkoets maakt tongen los
Foto met onderschrift: Huub Kortekaas van De Stichting Memento maakt de tongen los met zijn Kosmobiel dat naast de Hervormde kerk staat in Olderbekoop. De koets trekt veel bekijks tijdens de kunst- en kijkmanifestatie Open Stal in Olderbekoop.

Verschillende kranten, 13 augustus 1998, Ethanasie in de ban bij Anglicanen
De Lambeth Conferentie van 750 anglicaanse bisschoppen heeft euthanasie veroordeeld als niet verenigbaar met het christelijke geloof. Euthanasie moet volgende de bisschoppen verboden blijven. De bisschoppenconferentie maakt wel onderscheid tussen actieve en passieve euthanasie. Passieve euthanasie is in sommige gevallen wel verenigbaar met het geloof.

Verschillende kranten, 13 augustus, Mobiele telefoon op het graf
AP: In Ashkelon hebben de ouders -voor de bij een auto-ongeluk omgekomen zeventienjarige zoon- gekozen voor een grafsteen in de vorm van een mobiele telefoon. Zij kozen hiervoor omdat hun zoon en groot gedeelte van de dag rondliep met de gsm aan het oor.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 10 augustus t/m 16 augustus 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Beleef de fatale rit van Diana mee!
(spottende kop in kranten). Hotel Odeon in Parijs organiseert op verzoek van haar klanten een rit in een donkere Mercedes, die exact dezelfde route volgt als de Mercedes waarin destijds prinses Diana in meereed tot het fatale ongeluk. De rit begint bij het luxe hotel Ritz en eindigt bij het ziekenhuis Pitie-Salpetriere, waar prinses Diana dood werd verklaard.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products