Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 35, 23 augustus t/m 28 augustus 1998
overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Verschillende kranten, 24 augustus 1998, Grafschennis onthutst Schiedammers
Op zondag 23 augustus is ontdekt dat er op een sinds 1970 gesloten begraafplaats aan de Vlaardingenweg te Schiedam dertig graven, zerken en kruisen zijn vernield. de politie houdt rekening met een satanisch ritueel, gezien de opvallende plaatsing van een aantal losgehaalde stenen.

Volkskrant, 24 augustus 1998, Hersenstichting niet goed bij zijn hoofd
Het direct-marketingbedrijf PSI Direct-Responsed haalde Kirkels van de HsN over om een krant te maken waarbij de geadresseerden met hun eigen naam werden aangesproken. De actiekrant moest mensen ertoe aanzetten om geld over te maken. De prikkelende koptekst 'Bent u wčl goed bij u hoofd?' kwam echter bij veel lezers hard aan. Naar aanleiding van een excuusbrief kwam toch weer alles goed.

Volkskrant, 24 augustus 1998, Men noemt dit ook wel: ontkenning
bespreking van het boekje "Als een huisdier doodgaat" In dit boekje beschrijft Nynke Endenburgh, wetenschappelijk medewerkster aan de Universiteit Utrecht over het minder plezierige gebeuren als een huisdier doodgaat. Zij beschrijft in het boekje veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden, als rouwen, afscheid nemen, begraven, cremeren etc. Het blijkt dat o.a. rouwen en afscheid nemen van je huisdier vrijwel gelijke gevoelens oproept als die men ervaart bij het afscheid nemen van dierbare medemensen

Verschillende kranten, 26/27 augustus 1998, Archeologen vinden 5500 jaar oud grafveld
Op een bouwplaats aan de rand van Rijswijk hebben archeologen een grafveld gevonden van omstreeks 3500 jaar voor Christus. Er zijn tot nu toe 7 skeletten gevonden waaronder een van een baby. De doden zijn begraven in kleine kuilen, met opgetrokken benen. Zulke oude menselijke skeletten zijn nog nooit eerder in West-Nederland aangetroffen.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 13 augustus t/m 28 augustus 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Opinieonderzoeken laten zien dat veel Britten denken dat de reactie op het overlijden van Diana erg overdreven was. Velen zijn het er dan ook eens met de oud aarts-bisschop van York dat er een einde moet komen aan de Diana-cultus. De negatieve houding t.a.v. Prins Charles is sinds het overlijden van zijn vrouw geheel in zijn voordeel omgeslagen. De prins krijgt als vader in de onderzoeken nu een dikke voldoende.
Uit onderzoek van het Franse blad France-Soir is gebleken dat 70% van de Fransen vindt dat er een straat of plein naar prinses Diana vernoemd moet worden.
De twee voormalige lijfwachten van de prinses en de vader van haar omgekomen vriend Dodi twisten met elkaar over wie schuld heeft aan het ongeluk. De vader verwijt de twee dat ze door hun incompetentie en ondeskundigheid schuldig zijn aan het ongeluk.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products