Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 44, 26 oktober t/m
1 november 1998

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

 Zangers Zonder Naam. (Uit haar lied "Mijn Leven")
"En breekt voor mij de tijd eens aan dat ik voor altijd heen moet gaan dan zal mijn laatste bede zijn aan alle mensen groot en klein vergeet mij niet, ik had u lief mijn hele leven... "

Vrijwel alle kranten: 26 oktober 1998, Zangeres Zonder Naam (Mary Servaes-Beij) overleden.
Op vrijdag 23 oktober is op 79 jarige leeftijd de Zangeres Zonder Naam overleden. Vrijdag 30 oktober was haar begrafenis in Stramproy die door ruim 1500 mensen werd bijgewoond. Marianne Weber zong het lied "Mijn Leven"(oorspronkelijke titel "My Way"van Frank Sinatra).

In verschillende kranten, 26 oktober 1998, 'Per nabestaande f 20.000,- smartengeld"
GPD: Nabestaanden moeten ongeveer f 20.000,- smartengeld per persoon kunnen claimen bij degenen die schuldig is bevonden aan het overlijden van hun partner, kind of ouder. Dat vindt de S.D. Lindenbergh, die promoveerde aan de Universiteit van Leiden. Hoewel smartengeld nog niet bij wet geregeld is, wordt deze vergoeding af en toe wel toegekend door Nederlandse rechters.

In verschillende kranten, 26 oktober 1998, Alles over uitvaarten en rouwproces op Internet
Alles over rouwen is sinds kort te vinden op de speciale homepage van de Uitvaart Internet Diensten. De pagina bevat o.a. psychologische informatie over rouw, en psycholoog dr. Jos de Keijser geeft in de spreekkamer antwoord over allerlei vragen over rouw en rouwverwerking.

In verschillende kranten, 29 oktober 1998, Nieuwe regels vervolging bij Euthanasie.
ANP: Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe richtlijn uitgevaardigd voor de vervolging van plegers van euthanasie. Daarin staat ondermeer dat een arts ook vervolgd kan worden als hij volgens de toetsingscommissie zorgvuldigd heeft gehandeld. Vanaf 1 november geldt de richtlijn. Het O.M. kan besluiten om te vervolgen als een geval 'grensverleggend' is. Dit zal van geval tot geval worden bekeken.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products