Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 49, 30 november t/m
6 december 1998

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
dec98.jpg (2118 bytes) De Terebinth, december 1998, blad van de vereniging tot herstel van zorg rond dood en rustplaats
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws met o.a. Nabestaanden gezocht, Funerair erfgoed Rotterdam, reis Berlijn; verenigingsnieuws, boekbesprekingen, excursies en agenda. In het blad twee hoofdartikelen.
Herr, gib mir einen heiligen humor....
Puck Kooy: verslag met foto's van de Terebinthreis naar Duitsland en Oostenrijk, alwaar men op bezoek ging op begraafplaatsen, in kerken, knekelhuizen en catacomben.
Flora en fauna op begraafplaats Westerveld
Wilma Moen: Verslag van een rondleiding over de begraafplaats Westerveld in Driehuis met een nadruk op het groen aldaar.

Verschillende kranten, 30 november, Nieuw standaardwerk Hunebedden in 1999
ANP: In maart 1999 verschijnt er een nieuw standaardwerk over de Drentse hunebedden. Het is een initiatief van het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum (NHI) te Borger.

Verschillende kranten, 1 december 1998, Standbeeld Oscar Wilde in theaterwijk van Londen.
In Londen is 30 november een standbeeld onthuld van de schrijver Oscar Wilde. Ruim honderd jaar na het proces waarin Wilde werd veroordeeld wegens onzedelijk gedrag en homoseksualiteit. Na zijn vrijlating trok Wilde naar Parijs en waar hij totaal vereenzaamd en in grote armoede stierf. Hij werd op Pére La Chaise begraven

Verschillende kranten, 2 december 1998, Nieuwe campagne voor orgaandonatie.
GPD: De overheid komt volgend jaar met een herhalingscampagne om de mensen te bereiken die zich nog niet hebben laten registreren in het donorregister. Volgend jaar start ook de al eerder aangekondigde speciale campagne voor achttienjarigen over orgaandonatie. 30% van de volwassenen in Nederland heeft het formulier ingestuurd, ruim de helft daarvan is bereid na het overlijden organen af te staan.

Verschillende kranten, 3 december 1998, Bloemisten verdacht van roof grafbloemen
ANP: Een bloemistenechtpaar uit Newcastle moet voor de rechter verschijnen op beschuldiging van het stelen van grafbloemen. Ooggetuigen zagen hoe het paar boeketten en kransen meenam van een openbare begraafplaats in de Noord-Engelse stad. De twee bloemisten beweren dat zij controleerden of hun concurrenten hun werk wel goed hadden gedaan.

Leeuwarder Courant, 4 december 1998, Honderd jaar vakbond in Leeuwarden herdacht
Met een simpele plechtigheid op de Oude Stadsbegraafplaats Leeuwarden gedachten FNV'ers donderdag 3 december het honderdjarige bestaan van de vakbond in Leeuwarden. Josephine Land-Cohen legde een krans op het graf van Lourens Zandstra de grondlegger van het Leeuwarder bondswerk.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products