Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 53, 28 december 1998 t/m
3 januari 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Verschillende kranten, 28 december 1998, Advocaat hekelt vonnis in proces Tjoelker
Advocaat W. Anker vreest rechterlijke vooringenomenheid in de zaak Tjoelker omdat zijn cliënt de 19 jarige D.S. als medeschuldige is aangewezen. D.S. wordt nu volgens Anker al als schuldige aangewezen terwijl hij nog niet voor de rechter is geweest. In eerdere instantie was D.S. ontslagen van rechtsvervolging, maar na onderzoek van een deskundige is D.S. toch in staat van beschuldiging geteld.

Verschillende kranten, 28 december 1998, Stille tocht voor slachtoffer straatgeweld
Foto met onderschrift. Enige honderden mensen herdachten zondagavond In Amsterdam met een demonstratieve stille tocht de 25-jarige Nasir Waseen Rana, die twee weken geleden op de Damstraat werd doodgestoken door een agressieve man op de fiets.

Volkskrant, 29 december 1998, De buurt na de beet
Weert Schenk: artikel over de Hoornseweg in Amsterdam-Noord, hier werd op 21 oktober jl. een meisje van 5 jaar gedood door een mastino. In het artikel worden omwonenden en de eigenaar van de mastino aan het woord gelaten over het gebeuren en hoe nu verder.

Leeuwarden-Huis aan Huis, 29 december 1998, Sfeervol trouwen in kerkje van Swichum
Amber Boomsma: artikel over nieuwe activiteiten in het kerkje. Het kerkje wordt nu o.a. gebruikt als buurthuis maar ook als voorlichtings- en informatiecentrum door de Stichting Uitvaart Informatie Friesland. De ruimte leent zich door zijn landelijke ligging ook uitstekend als vervanging van het stadhuis.

Geldzaken, uitgave Vereniging Consument en Geldzaken, jaargang 5, nr. 4, dec. t/m feb. 1999, Overlijdensuitkering niet altijd bij rechthebbende bekend
In het blad een specifiek artikel over de verschillende uitvaartverzekeringen (-kosten, -natura en -deposito). Conclusie in het blad: Uitvaart(kosten)verzekeringen zijn in veel gevallen een overbodige verzekering. Naturaverzekeringen hebben als voordeel dat zij fiscaal aftrekbaar zijn als buitengewone last. Echter de kosten van een uitvaart kunnen veelal uit direct beschikbare financiële middelen of overlijdensuitkeringen worden betaald. Ook de fiscus komt nabestaanden tegemoet doordat kosten bij een uitvaart fiscaal aftrekbaar zijn als buitengewone last.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products