Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 9 , 24 februari t/m 2 maart1997
De Terebinth, maart 1997, Tijdschrift ten behoeve van leden van de Vereniging Terebinth. Een vereniging tot herstel van zorg rond dood en rustplaats.
In het tijdschrift: boekbesprekingen, een agenda met
excursies en een viertal artikelen met de volgende onderwerpen:
1. Het taboe rond de dood en het feestje.
Henk de Feijter: Doodzwijgen is er niet meer bij. Iedereen praat erover. Toch blijft de dood een vreemde eend in de bijt van het hedendaagse 'Veronicagevoel'.
2. Doorwerking in de praktijk
Henk de Feijter: De uitvaartwereld is in beweging. Ook buiten de randstad. Persoonlijke wensen geven aan elke begrafenis een andere kleur.
3. Uitvaartbeurs Utrecht
Puck Kooy: Een rondje langs de verschillende stands levert veel nieuwe inzichten op.
4. Nostalgisch Haarlem
Puck Kooy: Haarlem is een stad met schitterende begraafplaatsen. Een geïnspireerd verslag van een Terebinth excursie.

Volkskrant, 25 februari 1997, Asbestemming
Een Duits bedrijf, dat vertegenwoordiger is voor een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 10 jaar ruimte 'begrafenissen' doet, biedt nu ook asbestemmingen in de ruimte aan. Dat wil zeggen voor f 13.000 kan men een kleine hoeveelheid as, in een met aluminium bekleed glazen buisje ter grootte van een lippenstift, per raket de ruimte in laten schieten. Deze ashoudertjes worden echter in een vrij lage baan rond de aarde gebracht waardoor ze weer snel verbranden in de atmosfeer. De nabestaanden krijgen een video van de start van de raket.

Volkskrant, 26 februari 1997, 'Ik was elf jaar toen mijn vader werd vermoord'
C
orine de Vries: Levensverhaal van Eric van Ingen, laatste telg van adellijk geslacht Van Ingens. Hij vertelt hierin over de moord op zijn vader en de tragische dood van zijn zoon Floris, waardoor tevens een eind kwam aan het adellijk geslacht Van Ingens.

Leeuwarder Courant, 28 februari 1997, Kunstzinnige doodskisten om taboe op te heffen
F
oto (19 bij 16 cm) met bovenstaande titel. De foto van de ' versierde' doodskist is een onderdeel van de wedstrijd ' Keunst of kiste?' onder 93 kunstenaars om een 'traditionele' doodskist kunstzinnig aan te pakken. Op 19 maart a.s. wordt de uitslag bekend gemaakt. Daarna volgt een tentoonstelling in het Uitvaartcentrum van de NUVA aan de Rengerslaan te Leeuwarden.

Volkskrant, 1 maart 1997, Hier legt het sterfelijk deel eens grijsaards
Frans Schoonderwalt (4 foto's Wim Ruigrok): Artikel over de Scheveningse begraafplaats Kerkhof Ter Navolging van
't Statenhuys, waar zich veel bijzondere graven bevinden waaronder die van Elisabeth Wolff en Aagje Deken en waar veel mooie rouw- en grafsymboliek te zien is.

Volkskrant, 1 maart 1997, De postume Odyssee van Evita
Jan van der Putten: Een artikel over allelei gebeurtenissen en verwikkelingen rond het gebalsemde lichaam van Evita Peron.