Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week- en maandbladen

Week 39 , 23 t/m 29 september 1996

Het Uitvaartwezen : Vakblad voor de uitvaartbranche, tevens officieel orgaan van de Nederlandse Vereniging van erkende Uitvaartondernemingen (de NUVU), nr. 10
In dit vakblad o.a artikelen over de Uitvaartbeurs '96, de voors en tegens van thanatopraxie en over obolen en andere capriolen.
.
Volkskrant 25-09-1996: Grafschennerij een trend?
Artikel waarin een aantal mensen over dit onderwerp aan het woord komen i.v.m. hun beroep of deskundigheid
.
Doodgewoon: Tijdschrift over de dood, herfst 1996
In dit tijdschrift o.a. artikelen over de kartonnen doodskist, funeraire artikelen voor traditionele rooms-katholieken. Intervieuws met o.a. grafdelvers op de Nieuwe Oosterbegraafplaats in A'dam, een 'doods'boeken verzamelaar en een filosoof annex uitvaartverzorger.
.
L.O.B. Nieuwsbrief: Uitgave Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, september 1996 nr. 6
In deze uitgave o.a. artikelen over ruimen van graven, rouwsluiers, meebegraven van huisdieren en drenkelingen uit de Waal.
.
AVVL-Magazine: Ledenmagazine, september 1996 nr. 3
In dit magazine o.a. een interview met landschaparchitecte Ada Wille (zie ook: gedenkboek.nl), impressies van het werk van urnenmakers, uitvaartrituelen bij zigeuners, interview met uitvaartondernemer Lenno Jol.
.
De Terebint: Tijdschrift t.b.v. de leden van de Vereniging de Terebinth
In de tijdschrift o.a. artikelen over ontheemd in eigen land (over mensen van Indisch-Nederlandse afkomst) en een verslag van een ledenreis naar Highgate cemetery in Londen.

Voor nieuwsberichten en informatie toevoegen:

week 38