PERSBERICHT

 Betreft: expositie "Kinderen en de dood"

 Geachte lezer,

De afgelopen jaren staat het thema "Kinderen en de dood’ aardig in de belangstelling o.a. tijdens symposia en congressen. Wat tot op heden ontbrak was een overzicht van wat er tegenwoordig speciaal voor kinderen en jongeren gemaakt wordt. Met een tentoonstelling rondom dit onderwerp beogen de deelnemende exposanten een beeld te geven van wat met betrekking tot dit thema gemaakt en geschreven is. Nu naast bedrijven ook kunstenaars specifiek voor kinderen uitvaartprodukten ontwerpen en maken, kan men uit dit gevarieerde aanbod een keus maken. Met behulp van deze voorwerpen kan men de afscheidrituelen een vorm geven die past bij de leeftijd van het overleden kind.

De tentoonstelling bestaat uit: kinderboeken over de dood, boeken over het overlijden van kinderen, tijdschriften met artikelen over dit onderwerp, babymandjes, (beschilderde) kinderkistjes en baarkleden voor kinderkistjes, kinderrouwkleding, kinderlijkwaden, kinderrouwkaarten, kindercondoléanceboeken, bloemstukken speciaal voor kinderen, kinderurnen, gedenkbeelden voor kindergraven en fotoreportages van kinderuitvaarten.

Daarnaast zal er informatie en documentatie beschikbaar zijn van diverse organisaties die zich met het thema kinderen en de dood bezig houden. Onder andere: "Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding", stichting "Sofia-Core"; palliatief care centrum, vereniging "Ouders van een overleden Kind", stichting "Elisabeth Kübler-Ross", vereniging "Ouders, kinderen en kanker" en stichting "Achter de Regenboog".

De expositie "Kinderen en de dood" start op 1 maart in de "Uitvaartwinkel" van Yvonne Jonker in Barendrecht en is daarna tot december elke maand op een andere locatie te bezichtigen.
Voor het overzicht zie: agenda

 

Voor meer informatie en openingstijden kunt u kontakt opnemen met:

Vital van Looveren, telefoon: 020 – 463.55.03

Van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur 020 – 622.62.94

Indien afwezig:

Thea Bruggeling of Inge Zielhorst, telefoon: 035 – 624.15.08

Van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 18 u., zaterdag van 10 tot 17 u.