Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 51, 20 december 1999 t/m
25 december 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
dec99.jpg (1726 bytes) Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr11, december 1999. Thema; Millennium
I
n het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Faillissement aanzet tot uitvaartgarantiefonds; crematie in één minuut; Praagse koets gerestaureerd, Middeleeuws gedenken in het Catharijneconvent. Agenda. Boekbesprekingen, Producten en diensten: Uitvaartzangeres, Dominee op bestelling. Column 'Laster' door H. Kok. Column Recht: "De wet op de bezorging van tante Betje" door mr. Frank Mutter. Estafettecolumn "Liefdesdienst" door: Mgr. Muskens. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers. Verder een viertal hoofdartikelen:
Necropole van Nice
Jasper Enklaar: Artikel over necropole (dodenstad) van Nice. Het is echter maar één klein onderdeel van een veel grootser plan voor een dodenstad die plaats had moeten bieden aan 50.000 doden. Het gehele plan is nooit gerealiseerd.
MIlleniumstemmen
Aan de vooravond van het millennium worden een 14-tal mensen gevraagd over wat men de belangrijkste ontwikkelingen vindt op uitvaartgebied en natuurlijk de onvermijdelijke Uitvaart van de Eeuw.
Uitvaartverenigingen en hun bestaansrecht
Alice Loeters: interview met Siem Mooy, de voorzitter van De Laatste Eer in Castricum. Hebben de verenigingen met al hun vrijwilligers nog bestaansrecht in het volgende millennium? Volgens de voorzitter van De Laatste Eer wel degelijk.
Geen keurslijf voor verzekerden
Dick Duynhoven: interview met Arend de Vries de nieuwe commercieel directeur van Nuvema. In het strijdgewoel tussen verzekeraars blijft Nuvema bewust een eigen koers varen. "Wij kiezen voor samenwerking met uitvaartverenigingen en zelfstandige ondernemers. En we zijn zeker niet van plan om te fuseren met andere verzekeraars of de markt op te gaan met eigen uitvaartcentra."

Leeuwarder Courant, 20 december 1999, Chronische zieke in een rouwproces
Aukje Mulder: Wie te maken krijgt met een chronische aandoening en afscheid moet nemen van zijn gezonde leven, belandt vaak in een rouwproces. Ook voor de verzorger breekt en moeilijke periode aan. Cursussen moeten zieke en verzorgende leren omgaan met deze situatie.

Intermediair, 23 december 1999, Stilte voor de begrafenisstoet
Pauline de Bok: Artikel over de werkzaamheden van de medewerkers van een hoveniersbedrijf op de begraafplaats Westgaarde. 'citaat: "Ik vind het akelig, Het is toch geen vrolijkheid. Hier gaat het nog wel, maar daar achter bij de kinderen..."Denk je eraan dat je zo moet ophouden?. Als de begrafenisstoet komt moet het stil zijn".

Volkskrant, 24 december 1999, Grafdelver hekelt 'schrikbewind' bij uitvaarder Dela
Peter van de Berg: Artikel n.a.v. de winteruitgave van het publieksblad Doodgewoon dat een groot deel van deze uitgave heeft gewijd an de Dela.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage