Persbericht
Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden mocht zijn naturapakketpolissen wel eenzijdig aanpassen. Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde dat in hoger beroep, nadat in een kort geding eerder nog door een andere rechter was besloten dat Yarden zich voorlopig niet mocht beroepen op een clausule waarmee het alle verzekeringen in één klap kon aanpassen.

De rechters in Leeuwarden bepaalden dat de verzekerden die deze zaak hadden aangespannen niet voldoende spoedeisend belang hebben bij zo'n voorziening. Bovendien vermoedt de rechter dat het gebruik van de clausule in een bodemprocedure toch wordt toegestaan.

Yarden paste naturapolissen aan vanwege financiële problemen

Ook nam de rechter in zijn overweging het grote belang dat Yarden bij de clausule heeft mee. De uitvaartverzekeraar paste de polissen aan omdat het bedrijf in financiële problemen was gekomen.

Yarden had vanwege die geldzorgen besloten de naturapakketpolissen aan te passen. De houders van die polissen zouden daarmee recht hebben op een volledige vergoede uitvaart, maar na de aanpassing is de verzekering nog goed voor een paar duizend euro. Die aanpassing trof 390.000 verzekerden.

Eerder besloot ook de geschillencommissie van Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) al dat Yarden in zijn recht stond met de aanpassing. Een overname van Yarden door branchegenoot DELA ketste door het juridische getouwtrek echter af.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief